Wehlse 4 Daagse 2022

‘Ik heb een póóóóótje met vet’…..wie kent het liedje niet? Dit jaar zal het ook weer klinken in Wehl, Nieuw-Wehl en omgeving.

Op 9-10 en 12-13 mei wordt de Wehlse4Daagse voor de jeugd georganiseerd! Vier avonden routes van 5 kilometer wandelen door de mooiste gebieden in en rondom Wehl en Nieuw-Wehl. Start vanaf 18.00u.

Inschrijving voor dit evenement is niet meer mogelijk.

Bel bij geval van nood kun je tijdens de 4 daagse bellen naar: (06) 57 62 33 15

Route dag 1

Start- en eindpunt: Verse Kers

Vanuit de oprit van de Verse Kers ga je naar rechts en loop je richting de Bleeksestraat. Hier sla je linksaf om daarna meteen weer linksaf te slaan op de Groenestraat. Je loopt tot aan de rotonde. Aangekomen bij de rotonde bij Berntsen heb je twee keuzes:

Fanatiekelingen volgen de blauwe bordjes met witte pijlen (deze bevinden zich achter het 2e fietspad-bordje) en lopen via de berm achter Berntsen langs. Dat is de route van 5,5 km.

Wil je de route verkorten en het mooiste stukje van Wehl overslaan (500 meter), dan ga je hier rechtsaf de Kelderweg op. Je blijft de pijlen volgen. Wanneer je bij de T-splitsing met de Bokkenstraat bent aangekomen, ga je rechtsaf. Hou de pijlen goed in de gaten, want op de Bokkenstraat ga je linksaf en loop je langs het water richting Pitch en Putt. Wanneer je Pitch en Putt nadert, vervolg je de weg naar rechts. Bij de Vogelstraat steek je de weg over richting ’t Knapperslag’. Je blijft de pijlen volgen en gaat aan het einde van dit pad rechtsaf waardoor je langs het water van de Huet loopt. Bij het tweede ‘bruggetje’ ga je rechtsaf naar ‘de Greephorst’.

Pauzeplek de Greephorst

Wanneer je ‘de Greephorst’ uit loopt, stop je met het volgen van de pijlen en ga je rechtsaf het Notenstraatje in. Je vervolgt de weg, met de bocht mee naar links en aan het einde van de weg ga je rechtsaf de Groenestraat op. Je vervolgt de weg en wanneer je bijna bij het start- en eindpunt bent, neem je de weg links naar de Bleeksestraat en je gaat direct rechtsaf waardoor je weer uit komt bij de Verse kers.

Route dag 2

Start- en eindpunt: De Horst

Vanaf de parkeerplaats van het Boerenbondplein steek je de weg over en loop je achter de huizen langs, richting de Horststraat. Bij de Horststraat ga je links af. Aangekomen bij de Monseigneur Hendriksenstraat steek je de weg over en houdt je links aan.  Vervolgens ga je rechtsaf. de Lage Horst in en daarna weer naar rechts. Je blijft deze weg volgen tot je niet meer verder kunt.

Aan het einde ga je met de bocht mee naar links en zodra je op de Nieuwe Kerkweg bent uitgekomen, ga je rechtsaf en daarna meteen rechts het natuurgebied in. Je blijft alsmaar rechtdoor lopen tot je een bruggetje aan de rechterkant ziet. Hier loop je overheen en je houdt links aan, zodat je de weg langs het water blijft volgen. Je blijft om het water lopen, waardoor je uiteindelijk weer op hetzelfde punt uit komt. Hier steek je de weg over. Je hebt nu de keus om via de houten poort het natuurgebied ‘de Tuut’ in te lopen of er omheen te lopen:

-  via ‘de Tuut’: Let op de Dexter mini koeien! Jaag ze niet op en neem het kortste pad naar links bij de picknickplaats, waardoor je weer uit komt bij een houten poort.

- Loop je liever niet via het natuurgebied, dan vervolg je de Nieuwe Kerkweg richting het dorp en ga je rechtsaf het grindpad op langs het natuurgebied. Uiteindelijk kom je uit bij de speeltuin aan de Deutseveldstraat.

Vanuit de speeltuin loop je naar links en vervolgens ga je rechtsaf richting het parkje. Bij het park neem je het grijze draaipoortje en ga je een klein stukje door het park, waardoor je recht tegenover Elver uit komt.  Je steekt de weg over en loopt naar Elver. Je gaat daarna rechtsaf langs het hoofdgebouw en vervolgens meteen naar links het voetpad op. Deze loop je af tot aan Banningshof.

Pauzeplek bij Banningshof

Na de pauze loop je vanuit Banningshof naar rechts over de geasfalteerde weg. Je loopt rechtdoor en gaat rechtsaf het voetpad door tussen het gras. Bij de geasfalteerde weg ga je rechtsaf.  Je vervolgt deze weg waardoor je aan de rand van Elver loopt.

Je gaat rechts een grindpad in. Aan het einde van dit grindpad ga je rechtsaf tot je op een Y-kruising komt. Je gaat hier linksaf en volgt de geasfalteerde weg. Je blijft alsmaar rechtdoor lopen. Aan de rechter kant zie je manege Zandewierde. Je blijft aan de rand van Elver lopen en deze weg gaat met een bocht naar links. Je blijft de weg vervolgen langs de rand van Elver en neemt bij de volgende splitsing de weg rechts. Je vervolgt de weg en neemt bij de volgende Y splitsing weer de weg naar rechts. Bij de volgende T-splitsing weer rechts  aanhouden. Je blijft doorlopen  en je gaat bij de volgende Y-splitsing weer rechtsaf zodat je uit komt bij sporthal ‘De Horst’.

Route dag 3

Start- en eindpunt: Zwembad De Byvoorde

Start bij zwembad de Byvoorde. Vanaf de Byvoorde loop je het bos in. Je loopt het kleine bosje in en gaat het eerste smalle paadje linksaf. Je blijft dit ‘cross,- hobbelpaadje’ alsmaar volgen.  Je komt langs een vijvertje en je houdt hier links aan. Je blijft het brede pad volgen dat naar links loopt. Blijf links aanhouden tot je op de Ringweg komt.

Hier sla je linksaf. Je loopt tot aan de spoorweg overgang. Voor de spoorwegovergang ga je rechtsaf. Je loopt een stukje langs het spoor op en gaat de 1e weg rechts. Vervolgens ga je rechtsaf. Volg het pad met de bocht mee naar links. Aan het eind van dit pad ga je rechtsaf. De kikkerpoel ligt aan je linkerhand. Je loopt hier alsmaar rechtdoor tot je niet meer verder kunt en dan ga je linksaf. Blijf de weg volgen langs de Galgenbult. Ga met de bocht mee naar rechts en aan het einde van dit pad ga je linksaf (voor de houten hekken) de bruggetjes over. Je blijft de weg volgen tot aan het einde van dit pad.

Hier ga je rechtsaf (Dassenboomse Allee) en je loopt het pad door tot je niet meer verder kunt. Hier ga je rechtsaf en vervolgens linksaf. Een aantal meter verder vind je aan de linkerkant de pauzeplek op kampeerterrein “de eik”.

Pauzeplek bij kampeerterrein ‘de Eik’

Na de pauze loop je weer terug via dezelfde weg. Ga rechtsaf richting ‘het Jagerhuis’. Voor het Jagershuis ga je linksaf naar het fietspad ‘Burgemeester Moormanpad’. Deze weg blijf je alsmaar rechtdoor lopen tot je uitkomt op een kruising met een bankje. Hier ga je linksaf. Je loopt de weg door tot dat je niet meer verder kunt en dan ga je rechtsaf (Ringweg). Blijf rechtdoor lopen totdat je weer linksaf kunt bij ‘het fietspad’ en het kleine bosje doorloopt. Aan het einde van dit pad ga je weer rechtsaf zodat je bij het zwembad uit komt.

Route dag 4

Startpunt: KBC                Eindpunt: Reuring

Vanaf KBC loop je links langs de school op en steek je bij het zebrapad de weg over richting Oldershove. Daar ga je links en vervolgens weer rechts langs Oldershove op, om daarna meteen rechts af te slaan, zodat je door de beweegtuin van Oldershove loopt. Volg het pad door de beweegtuin en aan het einde van de beweegtuin sla je linksaf de Prinses Irenestraat in. De eerste kruising steek je over. De volgende kruising steek je de weg over naar rechts, zodat je aan de rechterkant van de Hagelkruisweg loopt. Loop dan alsmaar rechtdoor en steek de Van Barneveldlaan schuin over, zodat je aan de linkerkant van de weg loopt. Vervolg deze weg op de stoep tot aan Elzenerf. Hier volg je de weg naar links langs de woonwagens op. Je loopt alsmaar rechtdoor en houdt rechts bij de driesprong. Je vervolgt de weg met een bocht naar links, langs de speeltuin, rechtdoor en daarna sla je rechtsaf (na het rood-witte paaltje).

Je blijft dit wandelpad (stoep) volgen en aan het einde van dit pad sla je linksaf (Schopperdensweg). Je loopt een stukje rechtdoor en daarna houd je rechts aan waardoor je via het grind-wandelpad de weg vervolgt langs het spoor. Je vervolgt deze weg langs het spoor tot aan de Beekseweg (spoorwegovergangen). Loop de kortste en veiligste route (door het gras) richting de verkeersregelaar en steek de spoorwegovergang schuin over.

Loop hier aan de linkerkant van de weg, zodat je linksaf kunt via ‘pad deur ’t vaen’. Blijf deze weg vervolgen tot aan het einde van dit pad. Loop richting Heideslag en ga rechtsaf naar de Kleefse Allee (langs cross baantje). Blijf alsmaar rechtdoor lopen en ga aan het eind met de bocht mee naar links.

Pauzeplek bij ‘Boerenerf’, archeologisch speeltuin.  

Na de pauze vervolg je de weg door rechtdoor te lopen richting de Ziggel. Let bij het oversteken van de wegen op Heideslag op eventueel voorbijgaand verkeer! Ga alsmaar rechtdoor op Monniksmouw tot je op de Koksgoedweg uit komt. Hier ga je linksaf en dan meteen weer rechts het natuurgebied door. Let op de hondenpoep! De weg vervolgen, het natuurgebied uitlopen langs de kassen op. Aan het einde van de weg steek je over op de Doetinchemseweg  en hou je links aan. Daarna sla je rechtsaf de Motketel in. Je gaat vervolgens weer rechtsaf tot aan het einde. Via de speeltuin loop je richting de spoorwegovergang en komt uit op het fietspad. Je gaat de spoorwegovergang over en daarna direct linksaf door het gras. Weg blijven volgen totdat je bij de Nijverheidsweg uit komt. Deze weg steek je rechtover.

Verzamelpunt met muziek op het plein van de Diepenbroekstraat voor de gezamenlijke intocht! Hier worden de medailles uitgereikt! Verkeersregelaars blijven letten op verkeersveiligheid rondom het plein van de diepenbroekstraat.

Wanneer de laatste loper binnen is, vervolgen we de route voor een feestelijke intocht samen met de fanfare. Verkeersregelaars voorop!

We gaan linksaf de Steengrachtstraat in. Daarna steken we de weg over van de Stationsstraat, zodat we aan de linkerkant van de weg lopen. Bij de kruising van Van Aalst steken we de weg wederom over. We blijven de weg volgen tot aan de kerk. We lopen langs Bles en gaan dan links het kerkplein op.

 

Voor meer informatie mail naar wehlse4daagse@gmail.com. Houd de sociale kanalen van Stichting Wehl goed in de gaten voor de laatste informatie. We zien jullie dan!