Rondje om de Kerk in WEHL trekt veel publiek

De tweede editie van Rondje om de Kerk, van zondag 16 september 2018, georganiseerd door Stichting Wat Een Heerlijk Land (WEHL) in samenwerking met Café-Zaal Bon-Bini & Reuring Smaak en Vermaak uit Wehl trok veel publiek op een zonovergoten kerkplein in Wehl.

Het was een gezellige middag die geheel in het teken stond van de streektaal met optredens van Henry Welling, Joop Boxstart en zijn band, en De Boetners.
Ieder optreden was goed verzorgt en vond plaats vanaf een truck en trok zijn eigen publiek. Mooi om te zien hoe de mensen zich inleven bij de optredens.

Henry Welling beet deze middag de spits af en de zanger, gitarist en liedjesschrijver speelde een repertoire dat bestaat uit eigen geschreven dialect werk in zijn country-blues-style, waarin de mondharmonica regelmatig een belangrijke rol speelt.

De optredens van Wehlenaar Joop Boxstart met zijn band staan garant voor een aaneenschakeling van liedjes, anekdotes, nonsens, en humor met de geur van de streek.

De Boetners speelden Rock & Roll nummers in het Achterhoekse dialect en zorgden voor een spetterend optreden. De band staat inmiddels op menig podium in de achterhoek en omstreken en doen de titel van hun eerste album eer aan; A-j Moar Schik hebt’.

Onder het motto “veur elk wah Waehls” was er ook voor de kleinste een luchtkussen, trampoline, schminken en een oliebollenkraam. Dat alles gesponsord door Boyz en Girlz.
Daarnaast was er een frites- en pulled pork-wagen voor de inwendige mens.

De Stichting WEHL dankt Café-Zaal Bon-Bini & Reuring Smaak en Vermaak, alle vrijwilligers, de sponsoren die zorgden voor de prijzen voor de loterij en het kerkbestuur voor het beschikbaar stellen van het kerkplein.
Het is de intentie om dit evenement iedere derde zondag van september te laten terugkeren.