Concerten

Het hele jaar door ‘veur elk wah Waehls’!

In samenwerking met Wehlse ondernemers wordt er gewerkt aan een gevarieerd programma. Concerten, cabaret voorstellingen, kunstexposities, een literair café. Muziek van rock tot barok, van schrijftalent tot coverband, kleinkunst met een grote K, schilderkunst tot houtsculptuur, pianoconcert tot literatuur. We kunnen putten uit een breed scala aan Wehls talent en artiesten uit binnen- en buitenland.     

Kijk regelmatig op de evenementenkalender om te zien wat er te doen is.

 

Programma-overzicht:

 

 1. Horolog: Veronika Burger

Eén van de opvallende optredens van afgelopen juni was dat van het Berlijnse ensemble Horolog. Zij gaven toen in het kader van de connectie van Wehl met Pruisen een concert met barokmuziek in Paviljoen 3 en in de protestantse kerk, dat door het Wehlse publiek enthousiast ontvangen werd.

Veronika Burger, zang, en Elly van Munster, luit, komen dit jaar graag terug naar Wehl. Zij brengen een programma met liederen over de liefde en de lente.

Dit concert vindt plaats op 9 april om 15.00 uur in de protestantse kerk van Wehl, Grotestraat 25.

Kaarten kunt U bestellen per email aan cultuur@stichtingwehl.nl 
Ook verkrijgbaar op Grotestraat 19

https://www.facebook.com/pg/stichtingWEHL/videos/?ref=page_internal

 

 1. Just4Fun

Op 17 juni 2016 verzorgde Just4Fun een relaxed en gezellig optreden bij BonBini. Dat beviel zo goed dat meteen werd afgesproken om in 2017 nog eens terug te komen.

Jusf4Fun brengt een gevarieerd programma ten gehore met semi-akoestische covers van John Lennon tot AC/DC. Deze keer komen ze met een groot aantal nieuwe nummers en misschien zelfs een gastoptreden. Alles onder het motto: gewoon voor de lol!

Het optreden vindt plaats op 15 september bij BonBini.

 

 1. Ensemble Kamerijk

Dit ensemble trad in november op in de protestantse kerk met een programma van de renaissance-componist Dufay. Het concert werd enthousiast ontvangen. Reden voor Kamerijk om ook dit jaar een optreden te geven in Wehl. Behalve ander werk van Dufay komt ook zijn tijdgenoot Pierre de la Rue aan bod.

Dit concert vindt plaats op 5 november om 15.00 uur in de protestantse kerk van Wehl, Grotestraat 25.

 

 1. Zanzaretta.

In december klonken de onstuimige klanken van de madrigalen van Monteverdi en Gesualdo door de protestantse kerk, uitgevoerd door Zanzaretta. Het succes van die middag is voor het ensemble ook in 2017 in Wehl een concert te geven. Deze keer brengen zij een luitist mee, zodat een ander repertoire van de genoemde componisten ten gehore kan worden gebracht.

Dit concert is gepland op 26 november.

 

 1. Cees Hiep

Cees Hiep is een ras-pianist, die uitsluitend eigen composities speelt. Daarbij haalt hij klanken uit de piano die zelden gehoord worden. Het is in ieder geval een fascinerende ervaring, ook al is het niet voor iedereen de muziek van haar of zijn keuze. 

Dit concert zal op een nader te bepalen datum plaatsvinden in Paviljoen 3, Grotestraat 19a.

 

 1. Quirine van Hoek, viool, Ellen Zijm, accordeon (De Thuiskomst)

Toen Quirine van Hoek en Ellen Zijm elkaar op de middelbare school leerden kennen, ontdekten ze al snel dat muziek een grote gedeelde passie was. Bovendien bleek de combinatie van viool en accordeon verrassend veel mogelijkheden te bieden. Reden te meer om in 2010 het duo ‘De Thuiskomst’ op te richten.

Tijdens het concert zullen zij u meenemen op een reis langs verschillende landen en tijden. Beginnend bij de prachtige oude muziek van Heinrich Franz von Biber uit de 17e eeuw voert de reis verder langs Spanje en Oost-Europa met hartstochtelijke werken van o.a. Manuel de Falla en Ernest Bloch. Daarnaast komt u zeker ook langs Argentinië waar de Tango van Astor Piazzolla zal klinken!

Datum en locatie zijn nog nader te bepalen.

 

 1. Karin Melgers & Caroline Giesen

Het duo Karin en Caroline behoeft in Wehl geen introductie. Zij brengen een hoogwaardig programma met liedjes en sketches, toegesneden op het publiek waarvoor zij optreden.

Dit optreden zal op een nader te bepalen plaatsvinden in Paviljoen 3, Grotestraat 19a.

 

 1. Bonne Route

Bonne Route is een dialect-muziekgroep opgericht in het voorjaar van 2004 en brengt een liedjesprogramma met de titel: "dwars deur 't leaven". Het zijn zelfgeschreven liedjes in het Achterhoeks dialect, 'Mooie liedjes op zien Achterhoeks’, waarin vooral de Achterhoekse leefstijl en ‘gemuudelukheid’ centraal staan. In de muzikale zetting zijn in de loop der jaren allerlei muziekstijlen ontwikkeld, hetgeen zorgt voor een verrassende afwisseling. De vier musici spelen op akoestische instrumenten zoals gitaar, viool, mandoline, banjo, bas.

Bij mooi weer zal dit optreden plaatsvinden in de ruimte vóór Paviljoen 3, Grotestraat 19a.

 

 1. Kerstconcert

Een project-koor o.l.v. Ans Kolenbrander brengt in de week vóór kerstmis een concert met meerstemmige zettingen van oude kerstliederen. De Troubadours-harpen is gevraagd een aantal intermezzi te verzorgen.

Als locatie is voor de Martinuskerk gekozen. Het concert vindt plaats in de week voor kerstmis.

 

 1. The BBR Band

Vijf mannen, één passie; muziek!

Van grote podia tot kleine kroegjes, van studio tot radio.

The BBR Band is ontstaan in 2015, hun oorsprong ligt in de Doetinchemse band Gaosch uit begin jaren 90. Deze ervaren en gelouterde rotten, aangevuld met jong talent uit Nieuw-Wehl, spelen eigen nummers.

Genre: Boogie, Blues en Rock ’n Roll.

NO NONSENSE, LET’S BOOGIE!

 

 1. Killer And The Kool Cats

Killer And The Kool Cats spelen ruige, rauwe, zwetende Rock ’n Roll waarbij de piano met handen en voeten wordt bespeeld. De band speelt vooral covers uit de jaren 50 en 60 van Bill Haley, Chuck Berry, Elvis en ook eigen werk.  

 

 1. Irene van der Aart

Irene van der Aart is als cabaretière, actrice en zangeres in vele genres thuis. Ze speelt cabaret- en improvisatie voorstellingen, theaterprogramma's voor jeugd en senioren en daarnaast is ze een veelgevraagd presentatrice. Ook geniet ze de laatste jaren bekendheid als schrijfster van columns (o.a. in de Gelderlander) over het platteland, die door relativerende humor worden gekenmerkt. Irene stond in 2005 in de finale van het Stand-up comedy concours van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Na jaren van samenwerking met Paulien Cornelisse vervolgde ze haar loopbaan in het cabaret met een aantal soloprogramma's. Irene zal twee cabaretprogramma’s op één avond ten tonele brengen; haar debuut cabaretprogramma 'De Boer op', vol spitse humor en verbazingwekkende observaties over het boerenleven en de voorstelling 'Aanmodderen'.